Funclass

Wat is Funclass?

Niemand raakt ooit uitgeleerd bij hondenschool Het Kwispelaartje. Na de gehoorzaamheidstraining biedt onze hondenschool ook een heleboel speelse sportieve cursussen om toch heerlijk met uw hond te kunnen blijven werken. De honden genieten duidelijk van dat quality-momentje met de baas en die band wil u natuurlijk in stand houden!

Door ons grote aanbod weten baasjes niet altijd wat te kiezen. Vind ik het wel leuk? Vind mijn hond het wel leuk? Het is natuurlijk zonde om er halverwege een cursus achter te komen dat het toch niet zo goed bij jullie past.
Daarom hebben we de Funclass in het leven geroepen!
Elke 2 weken staat er een andere sport centraal zodat jullie in 10 weken tijd hebben kunnen proeven aan Hoopers, Treibball, Rally O, Doggydance en Behendig Bewegen (soort behendigheid).
Heb je alle sporten ervaren dan is het nu veel makkelijker om een sport te kiezen waar u en uw hond zich verder in gaan ontwikkelen.

”Malle onze berner sennen heeft keurig netjes zijn puppy en basis cursus gevolgd. Hylke Walters is altijd even opgewekt met duidelijk uitleg tijdens de lessen. Een leuke locatie waar zowel binnen als buiten getraind kan worden. Malle en ik gaan zeker door met het vervolg 1 cursus.”

Trees van Vliet

”Jersey mijn weimaraner heeft een geweldige tijd gehad bij Hondenschool het Kwispelaartje.
Puppy cursus en de basiscursus met goed gevolg afgelegd. Geen vraag over de opvoeding die niet beantwoord kan worden en ….. Alles via een positieve benadering en een ongelooflijke enthousiasme. Hielke Walters en medewerkers heel erg bedankt. Totziens bij de volgende cursus en met minder weer ook nog de mogelijkheid om binnen te trainen in een geweldige ruimte.”

Ivon Groenewegen

“Bij deze hondenschool zowel de puppy- als de basiscursus gevolgd en hopelijk binnenkort de vervolgcursus. Wat hebben wij (baasje en golden retriever puppy) hier veel geleerd. Een stel geweldige ‘meiden’ vol energie met een goed ‘hondentrainverhaal’, huis-tuin en keuken tips waar je echt iets mee kan, op maat advies als je ergens mee zit of vastloopt, positief trainingen en volop aanmoediging bij frustratiemomenten. Kortom een geweldige hondenschool. Voor wie nog op training wil, niet verder zoeken.”

Agnes

“Ik heb de puppy cursus als erg positief ervaren en er werd volop meegedacht over het socialiseren van mijn herplaatsertje van haast 1 jaar, dank daar voor! Gr Trudy.”

Trudy Siermans

“Warm Bad gevoel en professionaliteit bij het Kwispelaartje!

Wij hebben met onze Pip, ruwharige Teckel, 2 volledige cursussen gevolgd bij Hylke.
Met een enorme toewijding en professionaliteit worden de hondjes getraind en begeleid.
Niets is teveel voor Hylke en haar collega’s. Zelfs 1op 1 coaching en begeleiding is mogelijk en daar hebben wij dan ook dankbaar gebruik van gemaakt.
Er hangt een goede sfeer tijdens de lessen waarin wij met een groep trainde met 5 andere hondjes.
Het gevoel voor humor ontbreekt er ook niet aan en er heerst een ontspannen en fijne sfeer.
Zoals ik al eerder aangaf een warm bad gevoel voor de baasjes en het allerbelangrijkste voor de hondjes!
Hylke kan op een geweldige manier de gedachten van een hond vertalen en maakt deze voor ons beter begrijpbaar met als doel onze hond te snappen!
Hylke en haar collega’s (oa Jeanette) zijn fijne mensen en hebben onze Pip op een hoger plan getraind en gecoacht maar ook ons als baasjes…!
Kortom een buitengewoon plezierige en professionele hondenschool die wij iedereen aanbevelen!”

Tony & Kirsten

“Nu we een paar cursussen verder zijn wordt het tijd om wereldkundig te maken met hoeveel plezier wij, onze Franse Bulldog Bobbie en ikzelf, bij deze hondenschool trainen. Ik ben erg onder de indruk van het enthousiasme, de professionele positieve aanpak, het veelzijdige aanbod en de toplocatie outdoor en indoor. Hylke, wij zijn fan van het Kwispelaartje en wij trainen zeker nog even door!”

Danielle Hansen

“Leerzame Puppiecursus gedaan met oog voor samenstelling van de groep, hond en baasje. Chantal super bedankt voor je geduld en tips. Komen zeker terug voor de vervolgcursus.”

Pim en Roy

“Op 13 juni 2014 kreeg ik mijn eerste hondje (pup). Noah is een Shih Tzu x Maltezer.
Een heerlijk knuffelhondje, maar ook heel bijdehand, dus hij moest nog veel leren. Via internet kwam ik bij Het Kwispelaartje. Ik ben super blij dat ik de puppycursus gedaan heb, zowel voor Noah als voor mezelf. Hylke gaat op een ontzettend leuke manier met pups om, en Noah en ik hebben heel veel geleerd. Ook voor zijn socialisatie was het heel goed.
Een aanrader, bij deze hondenschool voor iedereen!”

Rianne Nederlof

“Ik heb bij Hylke de fijne kneepjes van Dogfrisbee geleerd, samen met onze Collie Misthy. Met als resultaat een paar prachtige prijzen bij de wedstrijden (tussen alle borders en aussies) en vooral heel veel fun met de hond. Ik gooi nog steeds tijdens het uitlaten met de frisbee, maar Misthy wordt een dagje ouder (bijna 10) en daarom ga ik Treibball proberen, natuurlijk ook bij Hylke.”

Richard

“Op 11 mei 2014 kregen wij onze ruwhaar teckelpup. De eerste hond binnen ons gezin. Schattig en klein maar uiteraard met groot karakter. Via via zijn wij met Hylke Walters in contact gekomen. En onze Fien groeit nu op als een lief, gezellig, pittig en niet luisterend hondje. Maar………….Hylke weet altijd raad. Met haar kennis en motivatie die ze over kan brengen worden niet alleen Fien maar ook wij rustig van haar. Want het komt altijd goed met onze Fien. Daarom Hylke, heel erg bedankt, wij kijken uit naar de volgende cursus.”

Linda Kooren

“Een paar weken geleden kwam Morris, onze bruine labrador pup. Om een zo goed mogelijke start te maken met de hele familie, zijn we met Hylke’s puppy prive cursus gestart. Wat zijn we blij dat we dat – met de kinderen -gedaan hebben. Naast dat het ontzettend leuk was, was het ook echt nuttig en leerzaam om samen te oefenen en alle ervaringen met Hylke te delen. Morris heeft veel geleerd en wij nog veel meer! Hylke’s kennis en ervaring gecombineerd met haar passie, enthousiasme en toewijding hebben Morris en zijn nieuwe baasjes probleemloos door die eerste turbulente puppyweken heen geloodst! Geen vraag bleef onbeantwoord, geen probleem onopgelost.”

Antoinet van Schaijk

“Sinds 31 januari zijn wij de trotse baasjes van Guus een chocolat labrador onze eerste hond…zo schattig maar ook zo vermoeiend…wij zijn gestart bij Hylke op de puppycursus , zij geeft de lessen met heel veel passie . Guus had in het begin nogal eens bijtuurtjes…op je afstormen en dan alleen maar bijten…wij vonden het erg moeilijk om daar goed mee om te gaan en op een zondagavond zag ik het echt niet meer zitten…een mailtje gestuurd naar Hylke met de vraag hoe gaan wij hier mee om..2 minuten later ging de telefoon…Hylke…of wij thuis waren…wat een opluchting….15 minuten later stond Hylke voor de deur en gelukkig was Guus nog steeds in de bijtmodus…zo fijn om dan te zien hoe er mee om te gaan…en na een aantal dagen al duidelijk verbetering te zien! Guus is nu 18 weken ..en dat bijten is nagenoeg over…. het is een schat van een hond en wij beginnen volgende week vol enthousiasme aan de vervolgcursus!!! Dank Hylke !!! voor al je inzet ,passie en enthousiasme… het is aanstekelijk!”

Ellen Ooms

“Sinds de komst van onze Jack Russel pup Pixel, nu alweer 4jaar geleden, zijn wij al klant bij Het Kwispelaartje. In het begin met cursussen (puppy/basis/vervolg/frisbee) en nadien met een extra theorieavond hebben wij een keurig opgevoedde Jack Russel die menig een al heeft doen verbazen met haar keurige reactie op commandos. Zelfs na de cursussen is het Kwispelaartje voor ons een aanspreekpunt bij de dagelijkse kleine dingetjes waar je tegenaanloopt. Met persoonlijke betrokkenheid, een goede kennis van het ras dat wij hebben en een onmogelijke drive naar perfectie is het Kwispelaartje voor ons nog steeds de partij waar wij op terugvallen indien nodig. Het Kwispelaartje wordt dan door ons ook overal aangeraden.”

Ralf en Rick

“Bij deze een groot woord van dank aan Hylke, door een oud cursist:
Wij hebben 4 honden, die allemaal bij Hylke getraind hebben. Naast het feit dat Hylke een fantastisch mens is, heeft ze grote kennis van honden en hun gedragingen. De wijze waarop een training gegeven wordt, is een feest, zowel voor hond als baasje.

Vorige week zaterdagochtend kon Romy, onze kruising Labrador/Friese Stabij van 6 jaar, ineens niet meer op haar achterpoten staan, viel iedere keer om. Er was duidelijk iets helemaal niet goed met haar.

Na telefonisch contact met Hylke stond ze heel snel voor onze deur en na een eerste onderzoek (Hylke is dierenarts-assistente geweest)zijn wij naar haar vaste dierenkliniek gegaan, Dierenkliniek Overschie in Rotterdam.

Na uitgebreid onderzoek(waarschijnlijk een hernia), medicatie, prikken, verschillende consulten en telefonisch overleg met de dierenarts, zijn wij nu een week verder en loopt Romy weer zo goed als gewoon.Zij moet rustig aan doen en zo de kans krijgen goed te herstellen, waar wij uiteraard zorg voor zullen dragen.

Hulde voor Hylke en voor Dierenkliniek Overschie, wat een geweldige artsen! Hier staat het dier centraal en niet de inrichting van de kliniek en het ego van de dierenarts. Een aanrader voor iedereen die nog op zoek is naar dierenartsen die werken met hun hart, naast de benodigde kennis

Dank je wel voor alles Hylke, een poot van Romy, ook van Jacky, Bobby en Daisy, die zijn blij dat het met hun hondenzus weer goed gaat. En van Ton, Daan en mij een hele dikke knuffel voor jou!”

Lisette

“Bij deze een groot woord van dank aan Hylke, door een oud cursist:
Wij hebben 4 honden, die allemaal bij Hylke getraind hebben. Naast het feit dat Hylke een fantastisch mens is, heeft ze grote kennis van honden en hun gedragingen. De wijze waarop een training gegeven wordt, is een feest, zowel voor hond als baasje.

ALuna is een kruising tussen een mechelse herder en een hollandse herder. Luna heeft een slechte start gehad, niemand kon bij haar in de buurt komen. heb twee andere honden scholen gehad maar niemand wist hoe ik er mee om moest gaan. Mijn buurvrouw adviseerde om naar Hylke te gaan, en dat ging ik proberen. Nu een half jaar later heb ik de basis cursus gehaald, begonnen aan de vervolg cursus, op zondag de frisbee cursus en ik heb een wereld hond. Met veel geduld zonder agressie en consequent zijn ben ik een heel eind gekomen! Dankzij Hylke. Dus ook honden met een gedrags probleem raad ik het aan

Na telefonisch contact met Hylke stond ze heel snel voor onze deur en na een eerste onderzoek (Hylke is dierenarts-assistente geweest)zijn wij naar haar vaste dierenkliniek gegaan, Dierenkliniek Overschie in Rotterdam.

Na uitgebreid onderzoek(waarschijnlijk een hernia), medicatie, prikken, verschillende consulten en telefonisch overleg met de dierenarts, zijn wij nu een week verder en loopt Romy weer zo goed als gewoon.Zij moet rustig aan doen en zo de kans krijgen goed te herstellen, waar wij uiteraard zorg voor zullen dragen.

Hulde voor Hylke en voor Dierenkliniek Overschie, wat een geweldige artsen! Hier staat het dier centraal en niet de inrichting van de kliniek en het ego van de dierenarts. Een aanrader voor iedereen die nog op zoek is naar dierenartsen die werken met hun hart, naast de benodigde kennis

Dank je wel voor alles Hylke, een poot van Romy, ook van Jacky, Bobby en Daisy, die zijn blij dat het met hun hondenzus weer goed gaat. En van Ton, Daan en mij een hele dikke knuffel voor jou!”

Wendy

“Ons eerste hondje Faith kwam in huis en wat een vragen hadden we. Gelukkig konden we met alle vragen bij Hylke terecht.De puppycursus was echt super leuk om te doen voor zowel Faith als voor ons. Wat een enthousiasme en passie voor honden heeft Hylke. Geweldig leuk om te zien. Hylke ontzettend bedankt voor je inzet en zien je zowieso weer met de basiscursus!”

John & Lisa

“Vanwege mijn ziekzijn wilde we graag een maatje in huis, hiervoor hebben we voor een hypoallergene labradoodle gekozen. Mede dankzij jouw puppytraining aan huis is Tiamo de rustige, lieve, goedluisterende hond geworden. Ook de basiscursus is een feestje geworden voor zowel Tiamo als de baas. Je manier van trainen en coachen werkt erg prettig en het is erg fijn om altijd een werkend antwoord te krijgen op al onze vragen! We kunnen bijna niet wachten tot de vervolgcursus begint!”

Evelien

“Onze pup Maxx groeit op in ons gezin met twee kleine kindjes. De puppycursus van Hylke was een uitkomst voor ons. Heel gericht en persoonlijk kon ze ons advies geven en dingen leren. Maxx leren om van het speelgoed van de kleintjes af te blijven. Naast de kinderwagen lopen. Niet de kleintjes zien als speeltjes en er achter aan rennen. Maxx doet het inmiddels geweldig! We zijn nu bezig met de basiscursus en van plan om ook de vervolgcursus te gaan volgen. Maxx heeft de uitdaging van nieuwe dingen leren nodig en wij de aanwijzingen van Hylke! Het wordt een TopDog!”

Fleur & Rens

“De puppy cursus heeft veel voor mijn hondje Sky en mijzelf betekend.We hebben veel geleerd vooral over elkaar.Vooral de bezoeken thuis en in het Schollenbos waren zeer leerzaam.Hylke ik wil je vooral bedanken voor je support toen ik het even niet meer zag zitten.Het gaf mij weer de juiste spirit.Sky en ik zijn meer dan de beste vriendinnen geworden!”

Marjan v Vliet

“Vanaf de eerste dag met Max, onze Goldenpup, met Hylke aan het puppytrainen geweest. Niet alleen erg leerzaam, maar ook echt leuk en gezellig. We hebben Max een enorme ontwikkeling zien doormaken en we hebben een goede band met elkaar opgebouwd. Dank Hylke en tot de volgende training. We kunnen niet wachten!!!Yvonne en Max.”

Yvonne

“Bedankt voor het meewerken aan het artikel: Een rottweiler-frisbee talent! van het clublad NRC.

Was heel inspirerend en leuk om te kijken en kennis te maken! Groetjes, Andrea.”

Andrea

“Lila en ik zijn bij Hylke in oktober 2011 begonnen met de puppycursus. Dat was zo’n succes dat ik besloot verder te gaan met de basiscursus. Een vermoeden dat mijn Lila doof is werd in die tijd ook bevestigd. Hylke was ervan overtuigd dat Lila en ik dit samen aankonden en vandaag is dat dan ook bevestigd door een certificaat die wij echt verdiend hebben, maar dit was zeker niet gelukt door onze juf Hylke.
Bedankt meis, je bent/was echt onze steun en toeverlaat en we gaan door met de vervolgcursussen en dogfrisbee, want Lila wordt de eerste dove hond die landskampioen dogfrisbee wordt!”

Priscilla en Lila

“Ik zie dat ik met Max in november het certificaat puppycursus hebben gehaald, en nu al zijn we de trotse bezitters van het certificaat basiscursus. En wat een weg hebben we afgelegd met onze puberende Golden. Maar wat een succes! Dankzij de supercoaching van Hylke, die niet alleen Max, maar ook mij traint. Dankzij deze cursussen krijgen en houden wij een prachtige lieve hond. Dank Hylke! Een tip: vertel wat meer over jezelf, jouw talent op je website. Je bent veeeeeeeel te bescheiden! Tot volgende week, voor de vervolg”

Yvonne Groeneveld

“Hylke,
We hebben als gezin erg genoten van de puppycursus en wat heeft Tiamo in een korte tijd toch veel geleerd!!! We raden het iedereen aan om op deze manier met je hond te starten! Bedankt! Op naar de vervolgtraining.”

Tiegelaar

Annie & Steffie schreven: “Steffie is ons eerste hondje maar toen we haar in december kregen konden we helaas niet, zoals ik van plan was, naar puppycursus want er lag een dik pak sneeuw en het was erg koud. En toen het eindelijk wat beter weer werd, was Steffie al een beetje te oud. We hebben dus een klas overgeslagen en zijn meteen begonnen met de basiscursus! Die was erg leuk en een echte aanrader. Het was heel fijn om niet alles meer alleen te hoeven uitvinden. Dankzij Hylkes kennis en inzicht is Stef veranderd van een vrolijke stuiterbal in een nog steeds vrolijk, maar veel rustiger hondje dat ik gerust mee op visite kan nemen. Afgelopen zondag heeft zij haar basisdiploma gehaald. Natuurlijk gaan we door met de vervolgcursus, al was het alleen maar omdat Stef het zo leuk vindt”