Puppycursus

Een puppycursus zoals die bedoeld is

Waarom een puppycursus?

Het moment dat de pup bij u komt wonen is gelijk de meest gevoelige periode van zijn leventje. Deze periode noemen wij de socialisatiefase. In deze periode moet de pup de rest van de buitenwereld als normaal gaan beschouwen. Alle indrukken die de pup hier op doet zullen de rest van zijn leventje beïnvloeden. Het is dan ook van groot belang dat u precies weet wat u moet doen. Een fout in deze periode kan grote gevolgen hebben voor de toekomst. Een vervelende ervaring met andere honden kan er voor zorgen dat uw hond altijd angstig of juist agressief zal zijn naar soortgenoten. Een foutje in de zindelijkheidstraining maken kan juist een onzindelijke hond creëren. Een te grote stap tijdens het alleen leren zijn, kan verlatingsangst in de toekomst in de hand werken. Dit zijn maar enkele voorbeelden van problemen waarbij de grondslag vaak ligt in de eerste levensweken van de hond. Reden te meer om optimale begeleiding te regelen! En wel zo vroeg mogelijk, zodat u de socialisatieperiode (van 8-12 weken) zo optimaal mogelijk kunt benutten. Pups zijn daarom al welkom vanaf 8 weken mits geënt volgens schema van de dierenarts!

De juiste puppycursus 

Onze puppycursus bestaat uit 2 uitgebreide theorieles waarin alle ruimte is om de vele vragen die u heeft beantwoord te krijgen. Zindelijkheidstraining, benchtraining, leren alleen blijven, hoe ga je om met het bijtgedrag van je pup…..het komt allemaal voorbij. De doelstelling van deze les is dat u de deur uitstapt met het gevoel: “Kom maar op pup, ik ben er klaar voor!”

Daarna pakken we in 8 praktijklessen vooral eerst het opvoedkundige stukje mee. Leren netjes meewandelen, niet eten van straat, niet opspringen tegen bezoek, voorzichtig zijn met die tandjes, iets teruggeven dat je gepikt hebt……en natuurlijk komen als je geroepen word. We leren de baasjes de lichaamstaal van de pup goed te observeren en begrijpen zodat u in het socialisatietraject precies kunt inschatten wat uw pup nodig heeft.

Socialiseren op andere honden is één van de allerbelangrijkste leerervaringen bij een pup en moet uiterst zorgvuldig gedaan worden. Zeker puppy’s moeten onder begeleiding van een deskundig instructeur in contact gebracht worden met soortgenoten. Want de ervaringen in de socialisatiefase bepalen zijn reactie op soortgenoten voor de rest van zijn leven.

Dit is een taak die wij dan ook uiterst serieus nemen. We leren de baasjes aan de hand van de lichaamstaal van hun pup zien wanneer een contact positief is en wanneer je moet ingrijpen.

Hoe kun je je pup steun geven als hij dit nodig heeft, mag optillen nu wel of niet? Wat voor type hond heeft mijn pup nodig om goed op te socialiseren?

Omdat pups elkaar niet kunnen opvoeden kan het zijn dat er ook sociale volwassen honden bij de pups gebruikt worden die gedrag wel mooi kunnen bijsturen.

Hier voldoet je pup aan

Wij matchen iedere pup voor de juiste groep, maar aan deze eisen moeten alle pups voldoen.

8 - 15 weken oud
Volledig gezond verklaard
Geënt volgens dierenartsschema
De wil om te leren

Dit ga je leren

De volgende onderdelen leer je tijdens de cursus. Natuurlijk leer je meer, maar dit is een goede indicatie.

Zit
Af
Hier
Inchecken op naam
Wandelen zonder trekken
Neuswerk
Los
Niet eten van straat
Rust op kleedje
Wacht aan de stoeprand
Niet opspringen

Dit heb je nodig

Tijdens de cursus heb je de volgende zaken nodig. 

Puppy
Een tuigje of vaste halsband (geen slip)
Een vaste riem (1,50 tot 2 meter)
Poepzakjes
Speeltje
Kleedje (voor de hond)
Beloningskoekjes

Wij denken met je mee

Je staat er wellicht niet bij stil nu je puppy nog jong en kerngezond is. Maar ook puppy’s worden snel ouder en goede voeding is cruciaal voor een gezond en lang leventje. Het Kwispelaartje levert speciaal ontwikkelt puppyvoer op natuurlijke basis. 

100% natuurlijke hondenvoeding.

Healthy Dog is een superpremium geperste hondenvoeding met zalmolie, die volledig tarwegluten vrij is. 100% natuurlijke hondenvoeding zonder kunstmatige toevoegingen.

Rundvlees

Tarwegluten vrij

Zalmolie omega 3 + 6

Hoger eiwit gehalte

Lager calcium gehalte