Over ons

Kwaliteit of kwantiteit?

Bij Het Kwispelaartje wordt er met kleine groepen cursisten gewerkt. Hoe groter de groep hoe minder aandacht u en uw hond per les zullen krijgen en dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Omdat we staan voor kwaliteit blijven de groepen dus klein. Wij kiezen dus voor kwaliteit in plaats van kwantiteit en daar zijn we trots op!

Binnen & Buitenlocatie's

Doordat wij een ruime locatie hebben waar zowel indoor als outdoor getraind kan worden zijn we minder afhankelijk van het weer. Hierdoor kunnen de lessen dus ook bij flinke regen gewoon doorgaan en blijft het trainen ook met dat weer gewoon leuk voor iedereen.

Gecertificeerde instructeurs

Bij ons krijgt u alleen les van geschoolde instructeurs die continue bijgeschoold worden om hun kennis actueel te houden. Deze instructeurs worden aangestuurd door Hylke Walters die tevens internationaal geschoold en onderscheiden is. We hebben op deze manier ALLE kennis in huis om u zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.

Kennis is macht

Een goede hondenschool geeft ook theorielessen. De theorie is de basis van alles. Hoe leert een hond? Hoe moet de dagelijkse omgang zijn? Hoe begeleid je de hond in lastige situaties? Welke verzorging heeft een hond nodig? Hoe zit het nou met straffen? Om een goede roedel-BE-geleider te worden, moet je een beetje honds leren spreken. Als je begrijpt wat je hond je vertelt, en je snapt wat jij je hond onbewust verteld, is het veel makkelijker om probleemgedrag te voorkomen en op te lossen.

Op onze hondenschool leert u de nieuwste inzichten! Mag je wel of niet optillen, wel of niet steunen als je hond bang is en hoe zit dat nu met die term dominantie? Je leert het hier!

Cursus óók overdag

Net als alle andere hondenscholen liepen onze groepen altijd op doordeweekse dagen in de avond en alleen in het weekend overdag. We merken echter dat er een groeiende groep mensen behoefte heeft aan ook doordeweeks overdag kunnen trainen. Zeker voor de puppycursus is dit een heerlijk moment omdat ze nog niet zo moe zijn van de hele dag. Geef dus vooral ook aan wanneer u overdag mogelijkheden heeft!

Online omgeving beschikbaar

Bij Het Kwispelaartje zijn alle trainingen ook online na te slaan. Met video en geluid alsmede duidelijke instructies kun je de oefeningen nog eens rustig bekijken.

Speciale puppycursus

Hoe krijg ik mijn pup zo snel mogelijk zindelijk. Hoe kom ik af van dat eten van straat. Wat doe ik als hij happerig is. Hoe zorg ik er voor dat hij straks rustig een paar uur alleen kan blijven? Zoveel vragen komen er op u af en in de puppycursus worden al deze vragen beantwoord. Daarnaast mogen de pups bij ons, in tegenstelling tot andere hondenscholen, ook begeleid spelen met elkaar! Iedereen wil toch een sociale hond in de toekomst en het is van groot belang dat de eigenaren leren inschatten wat wel een goede match is en wat niet, zodat ze ook buiten de hondenschool dit soort contacten goed kunnen begeleiden. Omdat pups elkaar niet kunnen opvoeden houden we de speelsessies kort en uitsluitend als we een goede match hebben tussen pups. Elke pup moet naar huis gaan met het gevoel…..wanneer mag ik weer terug?

Individuele training mogelijk

Niet iedereen is in de mogelijkheid om naar de hondenschool toe te komen of wekelijks op dezelfde dag en tijd te trainen. Mensen met een lichamelijke handicap, honden met extreme wagenziekte, honden die niet bij andere honden kunnen, wisselende diensten, zo maar een paar redenen waarom Hondenschool Het Kwispelaartje ook de mogelijkheid biedt voor individuele lessen op locatie of aan huis.

Actie foto's van onze hondenschool

Een kleine impressie

OUTSIDE ACTIVITIES

Dog Play Yard

OUTSIDE ACTIVITIES

Playtime

OUTSIDE ACTIVITIES

Facility

OUTSIDE ACTIVITIES

Dog Play Yard

OUTSIDE ACTIVITIES

Playtime

OUTSIDE ACTIVITIES

Facility

OUTSIDE ACTIVITIES

Dog Play Yard

OUTSIDE ACTIVITIES

Playtime

OUTSIDE ACTIVITIES

Facility

Ontmoet Hylke Walters

Hondenschool Het Kwispelaartje is al sinds jaar en dag aangelijnd door Hylke Walters. Hieronder leer je haar een beetje kennen en leidt zij je rond in haar dierentuin huis!