Verlatingsangst bij honden
Zonder zorgen de deur uit en je hond volledig ontspannen thuis?
Het kan echt en ik help je er graag bij. Meld je hieronder aan en ontvang een gratis E-book met de Top 10 dingen die belangrijk zijn om jou zo snel mogelijk te kunnen helpen met dit probleem. Of kijk de video waarin ik je precies uitleg wat ik voor jou en je maatje kan betekenen. Je hoeft dit niet alleen te doen!
Je houdt zielsveel van je hond, en je vindt het heerlijk om hem of haar de hele dag om je heen te hebben. Maar soms wil je ook de deur uit kunnen. Even een boodschap doen, sporten of lekker wat voor jezelf doen. Helaas zit dat er voor jou al een hele tijd niet in.
Want zodra jij de deur uit gaat raakt je hond in paniek. Niet een kortdurend protestpiepen of protestblaffen, nee jouw hond stopt pas weer als jij terug bent. Jouw hond heeft verlatingsangst!
Helaas gaat verlatingsangst niet vanzelf over! Dit is een serieus probleem, een echte angststroornis. Gelukkig is het wel goed behandelbaar, maar je moet wel goed weten waar je mee bezig bent.
Herken je dit?
Herken je dit?
- Je hond raakt gestresst als hij al denkt dat je weggaat
- Je hond plast of poept in huis als hij alleen is, terwijl hij normaal zindelijk is
- Je hond sloopt tijdens jouw afwezigheid
- Je hond verwondt zichzelf in een poging te ontsnappen uit de bench of woning
- Je hond kwijlt of trilt en kan slecht zijn rust vinden
- Klagende buren: je hond piept, jankt, blaft of huilt aanhoudend
Als jouw hond één of meerdere van deze gedragingen vertoont als hij alleen thuis is dan heeft hij mogelijk verlatingsangst. Verlatingsangst is een angststoornis bij honden, en wanneer angst omslaat in paniek veroorzaakt dit een permanente verandering in de hersenen. Jij en je hond hebben direct hulp nodig!
Verlatingsangst
Ik heb me gespecialiseerd in honden met verlatingsangst.. Omdat ik voelde dat de opleidingen in Nederland tekort schoten op dit onderwerp heb ik me op laten leiden door Malena Demartini, auteur van Treating Separation Anxiety in Dogs. Malena is een wereldwijd begrip op het gebied van verlatingsangst bij honden en een pionier op dit gebied. Ik heb geleerd wat de meest effectieve manier is om honden met dit probleem te helpen en ben ongelooflijk enthousiast door dit programma.
Ik heb al met zoveel honden en baasjes samengewerkt dat ik inmiddels weet hoe het voelt:
Om van een hond te houden met een serieus gedragsprobleem
Als je alles al geprobeerd hebt en niets lijkt te werken
Het gevoel te hebben dat je geen opties meer hebt
Door je vrienden en familie veroordeeld te worden
Je te voelen falen omdat je het lijden van je maatje niet kunt stoppen
Hoe zou het voelen als:
- Je hond rustig gaat slapen als jij even weggaat
- Je hond volledig ontspannen alleen kan zijn
- Jij weer de vrijheid hebt om de deur uit te gaan
- Je de deur uit kan gaan zonder schuldgevoel
- Jij geen zorgen meer hebt
In mijn één op één training laat ik je zien dat dit mogelijk is! Ook jij kan jouw hond met een gerust hart alleen laten. We werken een maandlang als een team aan het herstel van je hond en ik neem je aan de hand mee door de training.
Als je dolgraag aan de slag wilt om je hond te helpen met zijn verlatingsangst voor de laagst mogelijke prijs dan is de zelfstandige online training de oplossing voor jou. We zijn de ENIGE in Nederland die een zelfstandige online training aanbieden die ALLE tools biedt om ook echt van het probleem af te komen en niet alleen ter overbrugging bedoelt zijn tot de daadwerkelijke één op één training kan starten.
Ik neem je aan de hand mee door een uniek trainingsconcept waarbij we jouw hond leren zonder stress alleen thuis te kunnen blijven. Zodat ook jij de stress los kunt laten. Want een hond hebben met verlatingsangst is heel zwaar voor eigenaren. Het beperkt je enorm in vrijheid, geeft heel veel spanning en verdriet.
In deze online training leer je:
– Wat is verlatingsangst
– Hoe kun je zien of jou hond verlatingsangst heeft
– De feiten en fabels rond verlatingsangst
– Stress-signalen en lichaamstaal leren lezen
– Hoe bepaal je het startpunt van de therapie
– Hoe schrijf je een goede therapie voor je hond
– Welke technieken kun je allemaal gebruiken
– Hoe help je je hond van de verlatingsangst af
– Welke ondersteuning kun je daarbij gebruiken
Voor € 600,- boek je mij als personal coach voor een maand. We werken 5 dagen in de week samen als een team zodat jouw hond leert alleen thuis te zijn zonder stress en zorgen.
Voor € 249,- kan jij met de zelfstandige online training aan de slag om daadwerkelijk van het probleem verlatingsangst af te komen!
FAQ
De meest gestelde vragen vind je hier.
Mocht jouw vraag er niet tussen staan, dan mag je altijd contact met me opnemen.
Wat is het doel van deze online training?
Met deze online training wil ik eigenaren helpen met hun hond met verlatingsangst. Niet iedereen heeft de mogelijkheid om met een CSAT aan het werk te gaan. Met deze online cursus wil ik inzicht geven in wat verlatingsangst precies is. Eigenaren kunnen met behulp van deze online cursus zelfstandig starten met de therapie die nodig is om hun hond te helpen.
Wat is het verschil tussen deze online cursus en het werken met een CSAT?
Het werken met een CSAT is een veel intensiever traject waarin veel beter ingespeeld kan worden op de specifieke behoeftes van de individuele hond en eigenaar. De ondersteuning van de online cursus is veel algemener. Waar in het begeleidingstraject van een CSAT de eigenaar elke stap van het proces begeleid wordt, zal de eigenaar in de online cursus veel zelfstandiger aan het werk gaan en zelf de therapie moeten opstellen voor de hond.
Een CSAT begeleidt je 5 dagen in de week. Elke dag ontvang je een op maat gemaakte therapie speciaal voor jouw hond. In de online cursus zul je deze zelf maken. Een CSAT heeft een zeer uitgebreide en intensieve training gehad, en heeft ongelooflijk veel ervaring met het begeleiden van honden met verlatingsangst. En hoewel we in deze online cursus zoveel mogelijk kennis delen en vragen beantwoorden, is het onmogelijk om de gehele opleiding tot CSAT in één online cursus te stoppen.
Wanneer je met een CSAT werkt dan gebeurt dit ook online. Dankzij de technologie van tegenwoordig is het namelijk heel simpel om in dezelfde ruimte mee te kijken zonder dat je daar echt bent. (Later in deze cursus gaan we hier dieper op in). Het is belangrijk dat de CSAT niet echt aanwezig is, immers als jij weggaat zou de hond niet meer echt alleen zijn.
Een CSAT zal je vragen om een echt vertrek na te bootsen en daarbij alle handelingen te doen die je normaal ook doet. Van het aantrekken van je schoenen, het aandoen van je jas, het pakken van de sleutels tot het uiteindelijk echt de deur uitgaan met alles wat daar nog tussen gebeurd. De CSAT analyseert op welke van deze handelingen de hond al paniek of stress ervaart. Sommige honden raken al gestrest als de eigenaar zijn schoenen aantrekt, anderen pas als ze merken dat de eigenaar zonder hen de ruimte verlaat. En weer anderen pas minuten na het daadwerkelijke vertrek.
Alle stress-signalen worden geobserveerd en genoteerd. Vervolgens krijgt de eigenaar het bericht dat hij weer terug mag komen. Dan wordt uitgebreid besproken wat de CSAT geobserveerd heeft en natuurlijk wordt gekeken of dit overeen komt met wat de eigenaren normaliter ervaren bij een vertrek. Aan de hand van deze observaties wordt een compleet op maat gemaakte therapie opgesteld.
Wanneer je deze online cursus volgt zul je deze stappen zelf leren doorlopen, en je eigen therapie leren schrijven.
Een CSAT verwees me naar deze online cursus maar ik denk dat ik meer hulp nodig heb. Moet ik contact opnemen met een CSAT?
Absoluut! CSAT’s zijn zeer gemotiveerd om je verder te ondersteunen als je ervaart dat je toch meer hulp nodig hebt. Maak daar gebruik van. Sommige honden zijn gewoon een “level up” en dat kan een hele dobber zijn voor een eigenaar. Maar je kunt de training ook altijd een “level up” gooien door een CSAT in te schakelen als je er in je eentje niet uitkomt.
Geven jullie garanties?
Helaas, een garantie in gedrag zou niemand mogen garanderen. Hoewel we gedrag zeker kunnen beïnvloeden vind ik het niet ethisch om daar een garantie aan te plakken. Er zijn zoveel andere factoren van invloed op het gedrag van honden, bijvoorbeeld een onderliggend medisch probleem. En juist doordat deze cursus zelfstandig gevolgd wordt hebben wij niet voldoende zicht op de rol van de eigenaar in de training. Ik heb ontzettend veel vertrouwen in deze trainingsmethode die al zoveel honden heeft geholpen, maar de rol van de CSATS is daar ook een belangrijk aspect in. Zij zijn niet alleen trainers maar ook cheerleaders en personal coaches die de cliënten bij elke stap ondersteunen. Die ondersteuning proberen we voor een deel op te vangen met de discussieforums die in deze cursus zitten verwerkt maar deze forums zijn echt bedoelt voor de mentale ondersteuning en niet voor specifiek trainingsadvies. Er ligt dus een belangrijke rol bij de eigenaar om dit traject goed te doorlopen.
Ik heb het gevoel dat ik alles al geprobeerd heb. Gaat deze online cursus mij dan nog wel wat opleveren?
Zoals ik hierboven al vermeld heb zijn er meerdere factoren die het succes van deze cursus beïnvloeden. Helaas hebben veel eigenaren al heel veel geprobeerd aan de hand van gratis advies op internet of met behulp van trainers die helaas niet tot CSAT zijn opgeleid. Voordat ik deze opleiding deed dacht ik het oprecht goed geleerd te hebben op mijn opleiding. Helaas bleek pas tijdens de opleiding tot CSAT dat ik onbewust jaren het verkeerde advies had gegeven met de beste bedoelingen. Ik had het immers zo geleerd. Helaas staat het internet vol met verkeerde informatie en worden wij in Nederland niet goed opgeleid op het gebied van verlatingsangst. Die kennis moet hier in Nederland echt nog verspreid worden en ik ben daar keihard mee bezig.
Dus hoewel ik geen succes kan garanderen, kan ik je wel garanderen dat ik keihard gewerkt heb om deze online cursus te vullen met nieuwe inzichten en kennis die je niet vindt op het internet en gebaseerd is op de allernieuwste inzichten op het gebied van verlatingsangst.
Heel eerlijk, jouw rol in deze cursus is van groot belang. Trainingssessies overslaan, te snel door de training heen willen, te veel druk op je hond leggen, zijn allemaal factoren die ook bepalen of je succesvol gaat zijn met deze online cursus.
Hoe start ik met deze cursus? Moet ik eerst alles lezen of begin ik gelijk met trainen?
Mijn advies is om de training stap voor stap door te nemen en alles goed door te lezen. De stof moet echt even inzinken, zodat je precies begrijpt waar je straks mee aan de slag gaat. Je kan de hoofdstukken zo vaak terug lezen als je wilt.
Zijn er andere belangrijke factoren die het succes van deze training beïnvloeden?
Ja, medische oorzaken kunnen zeker de slagingskans beïnvloeden. Daarom adviseren wij ook om eerst een dierenarts te raadplegen. Sluit uit dat er een medische oorzaak is! Ook honden die naast de verlatingsangst bijvoorbeeld ook een angst voor bepaalde geluiden hebben kunnen beter begeleid worden door een CSAT.
Hoelang duurt het voordat een hond over zijn verlatingsangst heen is?
Ik zou willen dat ik hier een precies antwoord op kan geven. Maar elke hond is uniek en heeft zijn eigen aanpak nodig. Verlatingsangst is een paniekstoornis die serieus genomen moet worden. Een quick fix is helaas niet mogelijk. De hond bepaalt het tempo van de therapie. Daarom is het onmogelijk om hier een antwoord op te geven maar ik wil wel zeggen dat je eerder in maanden dan in weken mag denken. Maar als jullie deze therapie met succes afgerond hebben staan daar jaren van plezier tegenover! Mijn advies….focus je niet op hoelang het duurt maar bepaal tussendoelen. “Mijn hond kan 5 minuten alleen zijn, mijn hond kan 10 minuten alleen zijn.” En vier die successen! Elke stap die je verder komt verdient een feestje. Focus niet op het einddoel en ineens ben je er!
Ik ben een trainer. Helpt deze cursus mij een CSAT te worden?
Nee, absoluut niet. Deze cursus is vooral bedoeld voor eigenaren en gaat veel minder de diepte in dan de opleiding tot CSAT. De enige mensen die zich CSAT mogen noemen zijn de trainers die uitgebreid getraind en opgeleid zijn door Malena de Martini.